Not known Facts About نیلینگ
Not known Facts About نیلینگ
Blog Article
از مهمترین معیارهای انتخاب روش پایدارسازی بعد اقتصادی است، در ادامه جهت سهولت کار مقایسه کلی بین هزینه کلی اجرای خرپا و نیلینگ ارائه میشود.
در این روش ابتدا دیوار دیافراگمی در پیرامون احداث می گردد. پس از آن ستون های سازه همراه با یک فونداسیون از نوع پی عمیق یا نیمه عمیق اجرا گردیده و به ترتیب از بالا به پایین سازه اصلی همزمان با خاکبرداری اجرا می شود.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *
این روش جهت پایدارسازی جدارههای تونل و سازههای زیرزمینی به کار میرود. همچنین در پروژههای احداث بزرگراهها و راهآهنها نیز کاربرد دارد.
بعد از تزریق دوغاب و نصب زهکشها در این مرحله یک روکش موقت شامل نصب شاتکریت، مهره ششگوش، پلیت باربر و واشر اجرا میشود.
عمق گودبرداری در این مرحله تا حدی است که خاک بتواند برای دوره ۲۴ تا ۴۸ ساعت بهطور پایدار حفظ شود، که این مقدار بسته به نوع خاک و ویژگیهای مکانیکی، معمولاً حدود ۱ تا ۲ متر است. عرض گودبرداری نیز باید بهاندازهای باشد که ماشینآلات و تجهیزات اجرای نیلینگ بهراحتی در محل مناسب قرار گرفته و بتوانند عملیات پایدارسازی را بهخوبی انجام دهند.
در سال های بعد نیز به مرور این نیلینگ تکنیک در سطح جهان گسترش یافت. در ایران نیز استفاده از روش نیلینگ در سال های اخیر توسعه چشمگیری یافته و یکی از کاربردی ترین روش ها به ویژه در ساخت و ساز های شهری می باشد.
در حال حاضر اجرای نیلینگ بسیار مرسوم هست و چالش خاصی به جز اخذ رضایت از همسایه ندارد.
دیوارههای بتن پاشی شده شاتکریت از نوع پوشش موقت هستند. پوشش دائمی دیوار، یک دیوار بتن آرمه سازهای است که روی پوشش موقت و به طور یکپارچه با آن ساخته میشود و نقش دیوار حائل را بازی میکند.
کنترل روند و روش عملیات اجرایی: ابزار دقیق در عملیاتی همچون تثبیت و اصلاح خاک و پیش بارگذاری، اطلاعاتی را در خصوص روند پیشرفت عملیات نشان می دهد.
قبل از اجرای نیلینگ حتماً باید تمامی شرایط محیطی مانند وجود قنات، سازههای زیرزمینی، چاههای فاضلابی و … در نظر گرفته شود.
پس از تزریق دوغاب در چالهها، برای جلوگیری از فرسایش و هوازدگی خاک، جلوگیری از ریزش خاک در فضاهای بین نیلها و حفظ یکپارچگی نیلها، روی سطح خاک مشگذاری و شاتکریت شده و با شمشه کشی صاف میشود.
ماسه مورد استفاده در شاتکریت باید کاملا شسته و بدون خاک باشد. ماسه خاکدار موجب کاهش پرت مصالح و چسبندگی بهتر شده اما از مقاومت بتن به شدت میکاهد.
در سالهای اخیر، نیلینگ در کارهای عمرانی گوناگونی مانند ساخت بزرگراهها، گودبرداریها و تراشهای خطوط راهآهن مورداستفاده قرار گرفته است.